Θεολόγος Μαλαχιάς

Καρδιοαναισθησιολόγος / Εντατικολόγος

Ο Θεολόγος Μαλαχιάς είναι καρδιοαναισθησιολόγος / εντατικολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου στην Κέρκυρα.

Εργάστηκε ως βοηθός ιατρός στον όμιλο Ιατρικού Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος ‘Η Σωτηρία’. Μετά τη λήψη της ειδικότητας αναχώρησε για το εξωτερικό, όπου εργάστηκε στο τμήμα καρδιοχειρουργικής αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Southampton της Μεγ. Βρετανίας επί σειρά ετών.

Έχει εξειδικευτεί στην αναισθησιολογία και εντατικολογία των καρδιοχειρουργικών ασθενών καθώς και στον ειδικό καρδιοχειρουργικό προεγχειρητικό έλεγχο. Έχει συμμετάσχει σε πρωτόκολλα ταχείας αποσωλήνωσης (fast-track) μειώνοντας έτσι το χρόνο παραμονής στη ΜΕΘ, ενώ είναι πιστοποιημένος στο διοισοφάγειο υπερηχογράφημα καρδιάς που αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε όλα τα προηγμένα συστήματα monitoring των ασθενών τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όσο και μετεγχειρητικά.

Κατέχει πιστοποιημένο δίπλωμα εξειδικευμένης καρδιοχειρουργικής αναισθησιολογίας από την ευρωπαϊκή αναισθησιολογική εταιρεία (EACTA advanced cardiac fellowship), ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων καρδιο-αναισθησιολογίας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών εφαρμόζοντας όλα τα νεότερα πρωτόκολλα στους ασθενείς της ομάδας μας.

6995888777