Ανδρέας Παραμυθιώτης

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Ανδρέας Παραμυθιώτης είναι χειρουργός καρδιάς και θώρακος γεννημένος στην Κέρκυρα. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μπάρι της Ιταλίας με άριστα.

Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετέβη στη Γαλλία όπου ειδικεύθηκε στην Χειρουργική Καρδιάς, Θώρακος και Αγγείων στην Πανεπιστημιακή κλινική της Ρεν. Κατά την διάρκεια της ειδίκευσής του απόκτησε master από το Πανεπιστήμιο Marie Curie του Παρισιού με αντικείμενο την εμφύτευση μηχανών υποβοήθησης της καρδιάς. Εν συνεχεία μετέβη στον Καναδά και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημιακή κλινική του Laval University του Κεμπέκ με υποτροφία του Γαλλικού κράτους (fellowship) για 2 χρόνια όπου και εκτέλεσε επεμβάσεις καρδιάς όλων των τύπων ως πρώτος χειρουργός και υπερειδικεύθηκε στην τοποθέτηση διαδερμικών αορτικών βαλβίδων (μέθοδος TAVI).

Διατέλεσε συνεργάτης χειρουργός (fellow) στην Πανεπιστημιακή κλινική του Πλύμουθ (Ηνωμένο Βασίλειο) οπού εκπαιδεύθηκε στην θωρακοσπική χειρουργική του θώρακα. Στην συνέχεια διατέλεσε συνεργάτης χειρουργός (fellow) στο Νοσοκομείο Royal Harefield Hospital του Λονδίνου οπού υπερειδικεύθηκε πάνω στην μίνι-επεμβατική και ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Wythenshawe του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο) όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνεύμονα καθώς και το πρόγραμμα εμφυτεύσεως μηχανημάτων υποβοήθησης της καρδιακής λειτουργίας.

Κατά την πολυετή παραμονή του στα Νοσοκομεία του εξωτερικού έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια στα οποία έχει διατελέσει και ομιλητής και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της γαλλικής, καναδικής και αγγλικής καρδιοχειρουργικής εταιρίας και έχει βοηθήσει στην εκπαίδευση νεότερων καρδιοχειρουργών και φοιτητών της Ιατρικής. Πήρε επίσης μέρος σε πολυάριθμες επιτροπές προ-εγχειρητικής και μετεγχειρητικής αξιολογήσεως ασθενών.

Διατελεί επιμελητής της Γ’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών από την 01/01/2021 μέχρι και σήμερα.

6995888777