ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

Η ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

Αποτελεί μία από τις πιο συχνές αρρυθμίες της καρδιάς. Λόγω αυτής, οι καρδιακές κοιλότητες της καρδιάς που ονομάζονται κόλποι δεν συσπώνται αλλά εκτελούν μια ακανόνιστη κίνηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγχρονιστούν με τις υπόλοιπες καρδιακές κοιλότητες (τις κοιλίες). Η κολπική μαρμαρυγή, εκτός του ότι δεν επιτρέπει τη λειτουργία της καρδιάς σε συγχρονισμό, αυξάνει σημαντικά και την πιθανότητα αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Το συχνότερο σύμπτωμα της κολπικής μαρμαρυγής είναι το αίσθημα ‘φτερουγίσματος’ ή το συναίσθημα ότι η καρδιά χτυπάει πολύ γρήγορα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως η κολπική μαρμαρυγή είναι ασυμπτωματική. Η διάγνωση γίνεται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα και στην 24ωρη καταγραφή.

departments-bg

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ

Σε ασθενείς που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, προσφέρουμε ανάλογα με την περίπτωση τις παρακάτω τεχνικές, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και θωρακοσκοπικά:

- Αφαίρεση / αποκλεισμό ωτίου αριστερού κόλπου
- Επέμβαση Maze τόσο στον αριστερό όσο και στο δεξιό κόλπο
- Ηλεκτρική απομόνωση πνευμονικών φλεβών

Οι παραπάνω τεχνικές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλη καρδιοχειρουργική επέμβαση, είτε μόνες.

Πλεονεκτήματα

- Απαλλαγή από τα συμπτώματα τις κολπικής μαρμαρυγής - Περιορισμός κινδύνου δημιουργίας θρόμβων στην καρδιά - Απαλλαγή από αντιπηκτική θεραπεία

Πραγματοποιήσαμε την πρώτη στην Ελλάδα διεγχειρητική κατάλυση πνευμονικών φλεβών με χρήση κρυογονικής ενέργειας, σε ασθενή με βαλβιδοπάθεια μιτροειδούς.