Οι συνεργασίες είναι η ραχοκοκκαλιά της εξέλιξης στην Ιατρική.

Δύο ομαδές, μια αγγειοχειρουργική και μια καρδιοχειρουργική, με τη συμβολή κάρδιοαναισθησιολόγου, καρδιολόγου και όλου του νοσηλευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού έδωσε την πιο σύγχρονη λύση σε ένα πολύπλοκο πρόβλημα: Σοβαρού βαθμού ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας, ανεύρυσμα ανιούσης αορτής και επαναστένωση ισθμού αορτής σε ήδη χειρουργημένο στο παρελθόν ασθενή. Με τη βοήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τη χρήση του υβριδικού χειρουργείου Προμηθέας, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και τα τρια προβλήματα που απειλούσαν την υγεία του ασθενούς στον ίδιο χρόνο, με τα πιο σύγχρονα μέσα καθώς και τελευταίας τεχνολογίας υλικά (stent, βαλβίδες και μοσχεύματα).

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για πρώτη φορά στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο υπερσύγχρονο Υβριδικό χειρουργείο “Προμηθέας”, κοινή καρδιο- και αγγειοχειρουργική επέμβαση σε ασθενή με στένωση ισθμού της αορτής, ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας και ανεύρυσμα της ανιούσας αορτής.

H καρδιοχειρουργική ομάδα του Δρ. Απόστολος Γ. Ρουμπελάκης MD, PhD, FETCS – Καρδιοχειρουργός αντικατέστησε με επιτυχία την αορτική βαλβίδα καθώς και την ανιούσα αορτή, ενώ η αγγειοχειρουργική ομάδα μας αντιμετώπισε ενδοαγγειακά τη στένωση του ισθμού της αορτής.

Η επέμβαση αυτή αποδεικνύει ότι το μέλλον της σύγχρονης ιατρικής έγκειται στη διεπιστημονική συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων προς όφελος του ασθενούς και στη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως αυτές που προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

6995888777