Σύγχρονη και λιγότερο επεμβατική μέθοδος παρασκευής και αφαίρεσης μοσχευμάτων για επεμβάσεις bypass

14/07/2018

Η πιο σύγχρονη και λιγότερο επεμβατική μέθοδος παρασκευής και αφαίρεσης μοσχευμάτων (φλεβικών ή αρτηριακών) για επεμβάσεις bypass είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, σε αποκλειστικότητα από την ομάδα μας στα νοσοκομεία Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου και Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο!

Ονομάζεται ενδοσκοπική αφαίρεση αγγείων ή αλλιώς EVH.

Οι συμβατικές τομές στο πόδι ή το αντιβράχιο των καρδιοχειρουργικών ασθενών που υποβάλλονται σε επεμβάσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (bypass) είναι επιμήκεις και αρκετά μακριές. Αυτό οδηγεί σε επιπλοκές όπως διαπύηση, διάσπαση τραύματος, καθυστερημένη επούλωση της τομής, μετεγχειρητικό πόνο και δυσκολότερη βάδιση.

Μάλιστα σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ή αυξημένο σωματικό βάρος. Με τη μέθοδο EVH γίνονται 1-2 τομές λίγων χιλιοστών και το μόσχευμα αφαιρείται ενδοσκοπικά με βοήθεια κάμερας. Έτσι σχεδόν εκμηδενίζεται η πιθανότητα επιπλοκών, μειώνεται σημαντικά ο πόνος και ο ασθενής κινητοποιείται ταχύτερα. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Η πρώτη φώτο είναι από περιστατικό μας στο οποίο πραγματοποιήθηκε EVH στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο

- Interbalkan Medical Center ενώ στη δεύτερη φώτο φαίνεται συγκριτικά μια συμβατική τομή. Η τεχνική EVH αποτελεί ήδη standard of care στις ΗΠΑ.

Η ομάδα μας χρησιμοποιεί κατ'αποκλειστικότητα το πιο σύγχρονο σύστημα EVH της εταιρίας Maquet, το Haemopro 2, που κατέχει και το 95% της παγκόσμιας αγοράς EVH και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα του ληφθέντος μοσχεύματος. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει EVH με επιτυχία τόσο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όσο και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο - Interbalkan Medical Center.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της χειρουργικής ομάδας, το προσωπικό και των 2 νοσοκομείων του ομίλου καθώς και το Nikos Vidalis και την εταιρεία Santair.

  • Νεα
  • Ενδιαφεροντα Περιστατικα
  • Σύγχρονη και λιγότερο επεμβατική μέθοδος παρασκευής και αφαίρεσης μοσχευμάτων για επεμβάσεις bypass

Ιατρικο Κεντρο Αμαρουσιου

Κηφισιάς 56 και Δελφών Μαρούσι ΤΚ 15125, Κτήριο Βωβός, 3ος όροφος γραφείο 311

Ιατρικο Διαβαλκανικο Θεσσαλονικης

Ασκληπίου 10 Θεσσαλονίκη ΤΚ55535, 1ος όροφος

Πληροφοριες - ραντεβου

6995888777
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SOCIAL

© 2016 - 2019 Ρουμπελάκης Απόστολος | All Rights Reserved. | Πολιτική Απορρήτου
Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.